missie > geschiedenis > contact

Van eenmanszaak...

Johan Pattyn groeide op tussen de planten, maar hij wilde meer, hij wou tuinaannemer worden! Tijdens zijn opleiding in de tuinbouwschool van Melle legde hij, gewapend met fiets en spade, zijn eerste tuinen aan.

In 1971 richtte hij, samen met zijn vrouw Lydie De Walsche de éénmanszaak: tuinaanleg Johan PATTYN-DE WALSCHE op. Lydie stond in voor een groot deel van de administratie terwijl Johan, samen met een jeugdvriend, die in 1971 in dienst gekomen is, de tuinen aanlegde. Deze jeugdvriend is nog steeds bij ons in dienst en is verantwoordelijk voor een ploeg tuinaanleg.

Gestaag groeide de firma waardoor het buitenwerk voor Johan achterwege bleef en hij zich volledig toespitste op het organiseren van het werk, het contact met de klanten en het administratieve werk.

... tot bloeiende N.V.

De firma bleef uitbreiden en in 1993 trad dochter Ann, de oudste van 6 kinderen, tot het bedrijf toe. Drie jaar later stapte ook oudste zoon Kris in de onderneming. Beiden zijn tuin- en landschapsarchitect. Ann staat haar vader bij op het kantoor. Haar broer Kris houdt er van om buiten te werken en is meestergast van een aanlegploeg. Hij is ook verantwoordelijk voor het wagen- en machinepark.

Om de toekomst van het bedrijf te verzekeren werd de eenmanszaak in 2001 omgevormd tot de naamloze vennootschap ‘Johan PATTYN-DE WALSCHE N.V. In 2005 kwam ook schoonzoon Kris Degroote in het bedrijf werken.

Samen met een gemotiveerde ploeg van arbeiders willen ze u met raad en daad bijstaan om zo uw droomtuin te realiseren en te behouden.